mainimg

Yritys

Valkoisen Puun tarina

 

Valkoisen Puun tarina alkoi kahden luovan ihmisen  tapaamisesta internetissä syksyllä 2002. Tiesimme jo ensi hetkestä alkaen jakavamme saman intohimon elämässä ja tutustuminen eteni nopeasti. Kolmannella tapaamisella, heinäkuussa 2003, vaihdoimme jo häävalat ja tanssimme kauniin häävalssin Kauhajoen suvessa.

 

Mark oli aiemmin työskennellyt lavastuksen, somistuksen ja keramiikan parissa. Kirsi oli toiminut vuosia sisustajana Helsingissä ja tätä ennen opiskellut yliopistossa sekä saattanut loppuun verhoilijan tutkinnon.

 

Lasten saamisen myötä halusimme luoda pienokaisille jotain kaunista ja kestävää. Lastemme mukaan nimetty "Hans & Emma" keramiikkasarja sai alkunsa. Työskentelimme ensi alkuun Yhdysvalloista käsin, josta lähetimme lukuisia paketteja Suomeen.

 

Amerikasta Suomeen

 

Yrityksemme ja perheen kasvaessa ryhdyimme etsimään rauhallista ja inspiroivaa ympäristöä jonne asettua. New Yorkin osavaltio vaihtuikin kaipaamaamme rauhaan muuttaessamme keväällä 2007 maaseudulle Kauhajoelle.

 

Muuton yhteydessä mietimme tarkoin uutta yrityskonseptiamme. 2011 palaset loksahtivat kohdilleen kun avasimme ensimmäisen Valkoisen Puun kahvilan Kauhajoen kotiseututaloon. Halusimme tuoda asiakkaillemme olohuonemaista, kansainvälistä kahvilakulttuuria pitkin aukioloajoin sekä kiireettömän, kauniin ympäristön, jossa on viihtyisää jutella ystävien kanssa tai järjestää bisnestapaamisia ja perhejuhlia.

 

Parhaita paloja yhdistellen

 

Kahvilan tarjonnassa näkyy taustamme: kakkumme ovat yhdistelmä sukujen perintöä ja omia kokemuksia. Piirakkareseptimme ovat esimerkiksi Amerikasta Markin isoisän -50-luvulla pyörittämästä ravintolasta ja Talon oma herukkakakku valmistuu Kirsin opiskelijaboksissaan kehittelemällä reseptillä.

 

Lounasruokalistamme on saanut vaikutteita yhteisillä matkoilla koetuista inspiroivista makumaailmoista sekä Etelä-Pohjalaisista raaka-aineista.

 

Laatu on meille sydämen asia

 

Haluamme käyttää vain parhaita raaka-aineita, joten siksi käytämme paikallisen viljelijän luomuspelttijauhoja, lähikylän kanalan munia, paikallisten marjatilojen tuotteita ja Hyypässä kasvanutta ylämaankarjan lihaa sekä Teuvalaista Laidun Herefordia.

 

Kahviloiden yhteydessä olevissa shopeissa myymme edelleen itse valmistamaamme keramiikkaa sekä inspiroivia tuotteita läheltä ja kaukaa.

 

Asiakkaat ovat merkittävä osa Valkoisen Puun menestystarinaa. Puskaradio on tuonut asiakkaita pitkien matkojen takaa. Asiakkaat myös vinkkasivat kahvilasta Suomen paras leipomo-ohjelmaan, jossa Valkoinen Puu nähtiin ensimmäisenä tuotantokautena. Tämä näkyvyys toi uusia asiakkaita ympäri Suomen herkuttelemaan

 

Kasvuyrittäjyyttä Kauhajoelta ponnistaen

 

Vuosien aikana perheemme on kasvanut yhdessä yrityksemme kanssa. Meillä on nyt neljä ihanaa lasta ja kaksi kahvilaa. Juuremme ovat syvällä kauhajokisessa maassa. Täältä on hyvä ponnistaa maailmalle.

 

Keväällä 2016 laajensimme toimintaamme löydettyämme sopivat leipomotilat Kauhajoelta vanhan restonomikoulun tiloissa. Isommat leipomotilat mahdollistivat kahvilan avaamisen myös Seinäjoelle.

 

Olemme kiitollisia siitä, miten ihanasti kahvila on otettu Seinäjoellakin vastaan. Haluamme pysyä jatkossakin kehityksen kärjessä tarjoten asiakkaillemme ainutlaatuisia arjen kokemuksia.

 

Uusia suunnitelmia

 

Vuoden 2020 alussa Valkoinen Puu avaa kolmannen kahvilan Tampereen Keskustorilla osoitteessa Aleksis Kiven katu 24. 

 

Arvot

 

Haluamme elää ja yrittää yhdessä perheemme kanssa luonnon ympäröimänä täällä Kauhajoella.

 

Olemme iloisia siitä, että voimme työllistää paikallisia nuoria Valkoisen Puun kahviloissa ja tarjota heille siten arvokasta työkokemusta.

 

Koska suurin kiitos johdatuksesta luovalle elämänpolulle kuuluu Luojalle, halusimme yrityksen nimen kuvastavan kristillistä arvopohjaamme, jossa puu symbolisoi toivoa ja elämää sekä valkoinen iloa, kiitosta ja kirkkautta. Siitä nimi Valkoinen Puu.

 

Toivottavasti tapaamme pian Valkoisessa Puussa!

 

Kirsi ja Mark

 

Valkoinen Puu oy

 

Perustettu

2009 Valkoisen Puun keramiikkayritys.

 

Kauhajoen kahvila

Perustettu 2011.

 

Seinäjoen kahvila

Perustettu 2016.

 

Tampereen kahvila

Avautuu alkuvuodesta 2020. 

 

Työntekijöitä

20-40 sesongista riippuen. Vakituisia 13.

 

Palvelulupaus

Haluamme kahvilakokemuksen olevan kokonaisvaltainen elämys, jossa loistava asiakaspalvelu, kaunis sisustus, musiikki, kiireettömyys sekä aidot ja mutkattomat maut kietoutuvat yhteen luoden unohtumattoman kokemuksen.

 

Hae meille töihin

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV sirkku[at]valkoinenpuu.fi

 

Helli arkeasi!

 


Tietosuojakäytäntö ›